AVAILABLE TO FEYNLAB ACCREDITED

'PRO' LEVEL DETAILERS ONLY

FEYNLAB® CERAMIC

FEYNLAB® CERAMIC - ontworpen voor extreme duurzaamheid en bescherming voor Auto lak oppervlakken. Als een coating met ultrahoge vaste stoffen voegt CERAMIC een extreme hoeveelheid Glans to, U.V. & hittebescherming, chemische weerstand, en verhoogde bescherming tegen de lichte 'swirls' van wassen.

Typerend zijn coatings met een hoog vaste-stofgehalte moeilijk te installeren. FEYNLAB ontwikkelde CERAMIC voor zowel stevige bescherming als een gebruiksvriendelijke installatie ervaring. 

Productvoordelen:

FEYNLAB® CERAMIC is een economische en gemakkelijk aan te brengen, hoogwaardige professionele coating met een garantie van 2 jaar. Gecertificeerde installateurs kunnen CERAMIC met vertrouwen aanbieden tegen een concurrerende marktprijs en tegelijkertijd andere merken evenaren of overtreffen in termen van duurzaamheid en prestaties.

CERAMIC heeft indrukwekkende eigenschappen, waaronder; uitstekende hittebestendigheid, schitterende glans en een uitstekende waterbestendigheid (hydrofobiciteit), om nog maar te zwijgen van de toonaangevende UV- en chemische weerstand.

FEYNLAB's® true nano-technologie en bonding-chemie zorgen voor een ongeëvenaard niveau van bescherming, aangezien de formule dieper doordringt in de bestaande lakstructuur dan al het andere dat beschikbaar is.

CERAMIC is alleen voor professioneel gebruik door FEYNLAB ™ goedgekeurde en geaccrediteerde installateurs. Probeer dit product niet zonder training toe te passen

Duurzaamheid, garantie & goedgekeurde oppervlakken:

Garantieperiode - 2 jr.

 Applicatie bevat 1 componentlaag, waardoor een totale filmopbouw wordt bereikt tussen 1-2 micron.

GOEDGEKEURDE OPPERVLAKTEN ALLEEN VOOR TOEPASSING: - NIET op niet-goedgekeurde oppervlakken

 Doorzichtige gelakte oppervlakken (zie garantievoorwaarden voor goedgekeurde fabrikanten en voertuigtypen)

Zwarte getextureerde kunststoffen (test indien onzeker)

Koplampen en achterlichten

Zwarte piano trim

Heldergelakte gelakte velgen en remklauwen

Houdbaarheid:

Ongeopend - 1 jaar. Geopend - gebruik binnen 7 dagen.

 

inbegrepen:

30 ml (1oz) FEYNLAB® CERAMIC (voldoende voor 1 middelgroot voertuig)

Waarschuwingen:

Draag altijd een gasmasker en handschoenen tijdens het aanbrengen. Zorg ervoor dat het toepassingsgebied vrij is van losse vervuiling.

Lak voorbereiding:

Reinig voertuig grondig met FEYNLAB® PURE WASH. Volg met een decontaminatieklei behandeling met FEYNLAB® PRIME. Gebruik indien nodig een ijzerverwijderingsproduct om alle ingesloten ijzerafzettingen te verwijderen. Na het polijsten van de lak tot het gewenste niveau, verwijdert u alle polijst residu en olie met FEYNLAB® PANEL PREP om een optimale hechting en duurzaamheid van de coating te verzekeren.

Breng het voertuig vóór gebruik op een goed verlichte, temperatuurgecontroleerde 10 ° C 25 ° C (50 ° F-85 ° F) & stofvrije omgeving aan. Heb genoeg (6 of meer) nieuwe microfiber doeken, 2 of 3 microfiber-applicators bij de hand VOOR applicatie.

Nadat de auto is voorbereid, wordt het ten zeerste aanbevolen om alle niet-goedgekeurde oppervlakken af te plakken en te beschermen. Dit minimaliseert het risico van etsen door de oplosmiddelen in FEYNLAB® CERAMIC op niet-goedgekeurde oppervlakken. Vermijd deze oppervlakken met CERAMIC en veeg het onmiddellijk af als een product deze oppervlakken per ongeluk vindt.

Schud CERAMIC krachtig gedurende 2 minuten vóór gebruik. Open de fles en laat de coating 1 minuut blootstellen aan de lucht.

 

FEYNLAB® CERAMIC Applicatie-instructies:

 

Breng voldoende CERAMIC aan op een microfiber sponsapplicator om een enkel paneel zoals een deur of een halve kap volledig te bedekken.

Maak een "+" (plusteken) met product in het midden van het paneel en veeg vervolgens rond de grenzen van de sectie om een kader te maken.

Vul vervolgens het omkaderde gebied in met licht overlappende rechte lijnen van links naar rechts over het hele gebied en herhaal dan nu het creëren van de boven- en onderlijn. Deze arcering zorgt voor een perfecte niveau-applicatie.

Na het aanbrengen een stap terug doen en op zoek gaan naar gemiste gebieden of objecten met een teveel aan producten. Indien gevonden, gelijkmatig egaliseren met de applicatorspons. Dit zorgt voor een gelijkmatige droging over het paneel en minimaliseert overtollig productgebruik.

Laat CERAMIC een X aantal minuten op het paneel staan, totdat het ongeveer 75% droog is. Het flash point kan variëren afhankelijk van de luchtvochtigheid en temperatuur.

Om de verwijderingsgereedheid te testen: veeg zachtjes over een klein plekje met een gehandschoende vinger en zoek naar een schone veeg. Als de veeg een schoon spoor onthult, verwijder deze dan, als de veeg uitstrijkt, laat hem dan langer staan. Herhaal de veegtest opnieuw in stappen van 2 minuten om de exacte flashtime te bepalen.

Veeg CERAMIC af met hetzelfde patroon van toepassing, met een schone microvezel handdoek.

Aanbevolen maximale toepassingsgebied: 1/2 voertuig. 1/3 in een hoge luchtvochtigheid.

 

Eind inspectie

Zorg ervoor dat u zorgvuldig alle voltooide panelen inspecteert op eventuele overgebleven coatingresten (High-spots)

Hoewel één laag CERAMIC voldoende is om de twee jaar garantie op een met Blanke lak afgedichte laklaag te bereiken is er de mogelijkheid om een extra laag te plaatsen en extra dikte te verkrijgen (zoals de motorkap of voorbumper). Om CERAMIC te stapelen, wacht u minstens een uur na het definitieve afvegen van de eerste laag. Voor de beste resultaten en prestaties, wacht 1-3 uur later tussen de tweede laag. Wacht niet tot na 3 uur, aangezien troebelheid het gevolg zal zijn.

 

infrarood (IR) Curing is sterk aanbevolen voor CERAMIC. Bak elk paneel met een IR-lamp @ 60 ° C (140 ° F) gedurende 15min op een afstand van 50cm "Van het paneel. Vermijd elke bijkomende blootstelling aan water gedurende 24 uur. Als dit gebeurt, veegt u het water voorzichtig van het oppervlak. Vermijd alle chemicaliën, inclusief wasstraten gedurende 7 dagen. Als het voertuig vóór 24 uur na de laatste laag moet worden afgeleverd in natte omstandigheden, pas dan FEYNLAB® DETAILER na 1-2 uur uithardingstijd toe .

Was en onderhoud uw lak regelmatig met FEYNLAB® PURE WASH

Climate Notes!

Alle FEYNLAB® Coatings zijn onderhevig aan verschillende flash points uithardingstijden vanwege vochtigheid en temperatuur. In het algemeen geldt dat hoe hoger de vochtigheidsgraad, hoe sneller de coating uithardt. Als de luchtvochtigheid 75% of meer benadert, overweeg dan om de aanbevolen flash time en wrijftijden voor de coating te verminderen. Breng indien mogelijk coating aan in een temperatuurgecontroleerde omgeving 10 ° C - 25 ° C, met een vochtigheidsgraad als laag als mogelijk.